29 вересня 2020 року виповнюються 79-ті роковини від початку однієї з найбільших трагедій ХХ століття – масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр у місті Київ.

У 1941 – 1943 роках Бабин Яр став місцем розстрілів нацистами євреїв та ромів, радянських військовополонених, в’язнів Сирецького концтабору, а також підпільників, членів Організації українських націоналістів, душевнохворих, заручників, «саботажників», порушників комендантської години та інших. Лише за два дні, 29 та 30 вересня 1941 року нацисти розстріляли майже 34 тисячі євреїв. Масові розстріли у Бабиному Яру та розташованому поруч із ним Сирецькому концтаборі проводилися аж до звільнення Києва від окупації.

Й донині триває сумна історія Бабиного Яру, адже й досі не встановлено імена всіх загиблих, не розкрито таємничих обставин масових страт та виконавців цих страшних злочинів.

Пам’ять про жертв трагедії Бабиного Яру має назавжди слугувати пересторогою для недопущення подібних страшних злочинів проти людяності у майбутньому та водночас сприяти консолідації українського суспільства.

Схилімо голови в скорботі за невинно убієнними жертвами Бабиного Яру!

Вічна пам’ять загиблим!

Пресцентр УДПУ