Віднині його будуть відзначати 21 листопада – у день початку Революції гідності. Саме в цей день рік тому у центрі столиці вперше зібрались прихильники Євромайдану, які засвідчили волелюбність українського народу, його прагнення до свободи і демократичних цінностей. Указ про нове свято підписав президент України Петро Порошенко. «Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції: наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи».

Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Перестати бути рабом, не боятись, бути гідним і бути чесним перед собою. Саме ці речі дозволяють побачити в будь-якій людині Особистість. Вони викликають повагу навіть у ворогів. Завдяки цим категоріям людина залишається внутрішньо вільною за будь-якого режиму і будь-яких обставин.

Зараз гідність все більше і більше відроджується в українському суспільстві. Все більше з'являється Громадян, котрі здатні не боячись сказати: «Я не дозволю себе принижувати! Я так не хочу! Мене це не влаштовує! Я гідний і заслуговую кращого!» Справжні європейські цінності прийдуть до нашої держави тоді, коли тут буде повага до Людини і до її гідності.

Давайте будемо гідними, вільними і чесними людьми! Нехай у ваших серцях завжди живе почуття гордості на нашу Велику Батьківщину! Миру, щастя та благополуччя вам і вашим близьким! Пишаймось, що ми українці!

Пресцентр УДПУ