Два століття минуло від дня народження видатного поета, генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка. Відзначення цієї дати відбувалося не тільки по всій території України, а за її межами. До цьогорічних «Шевченківських днів» долучилася й Польща.


Своє слово пошани у вінок слави Великому Кобзареві вплели учні початкової школи № 3 імені Святого Войцеха в місті Гнєзно. Захід відбувся за ініціативи директора цієї школи пана Радослава Собков’яка, який робить багато корисних справ для розвитку польсько-української співпраці. До святкувань долучилися й студенти УДПУ Ганущак Юрій та Мазур Владислав, які зараз навчаються в Польщі. Під час зустрічі вони розповіли про життєвий і творчий шлях Тараса Григоровича Шевченка. Особливе зацікавлення у присутніх викликали здобутки Кобзаря як художника.



Атмосфера свята була зворушливою і щирою. Кульмінацією мистецької зустрічі стало декламування поезії Тараса Шевченка польською та українською мовами. Милувало слух душевне прочитання поетичних рядків українського пророка молоддю з Польщі.


Пресцентр УДПУ