На факультеті природничої освіти та природокористування Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини вдало і результативно функціонує програма «Шкільний сад», яку започаткував доктор сільськогосподарських наук, професор Валерій Миколайко в 2010 році.

В межах програми на агробіостанції університету закладено типове насадження яблуневого саду сортовими саджанцями, які мають поліпшену генетичну якість, закладено маточник та сформовано розсадник. На цій базі здобувачі вищої освіти спеціальності 014.05 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини) та 091 Біологія та біохімія проводять наукові дослідження. Результатом такої роботи є формування посадкового матеріалу саджанців яблунь, які передаються в ЗЗСО для подальшого вирощування в пришкільних садах.

Паралельно з вирощуванням саджанців яблуні відкрито напрямок формування декоративних садових культур (троянди, самшит, туя, ялівець),  які теж вдало використовуються в озелененні території університету і шкільного подвір’я.

Напередодні Дня довкілля, який цьогоріч відзначатимуть 20 квітня, викладачі факультету природничої освіти та природокористування і працівники агробіостанції поповнили яблуневий сад новими саджанцями.

До участі у заході залучено ліцеїстів 11 класу Уманського ліцею №3 (класний керівник Людмила Прилуцька), Уманського ліцею №2 (заступник директора з навчально-виховної роботи Валентина Островська), Уманського ліцею №1 (практичний психолог Максим Кушнерик). Одинадцятикласники у такий спосіб доєдналися до загальнонаціональної акції єднання та віри «Випускники 2024 року для майбутніх поколінь».

Ми впевнені, що дерева будуть квітнути і приносити радість і користь. Віримо в майбутнє України та наближаємо нашу Перемогу разом!

Пресцентр УДПУ