Щоосені в УДПУ приходить «Німецька осінь». Так студенти факультету іноземних мов, показують особисті мотиви вибору німецької мови як другої іноземної, а також, глибше проникаючи у культуру та мистецтво німецького народу, демонструють свої таланти.

Лінгвокультурний захід підготовлений кафедрою теорії та практики іноземних мов та проведений у рамках діяльності «Фан-клубу» як структури позанавчальної діяльності факультету іноземних мов.

Цьогоріч особливо пізнавальною була інформаційна частина свята, в ході якої враженнями від перебування в Німеччині ділилися учасники міжнародних програм. Так, у літній період здійснила наукове стажування в одному з найстаріших та найпрестижніших університетів Німеччини старший викладач кафедри теорії та практики іноземних мов, кандидат педагогічних наук Галина Авчіннікова. Стипендіат Німецької служби академічних обмінів Наталія Ставчук розповіла про вдосконалення своїх знань німецької мови на мовних курсах в Інституті міжнародних зв’язків у Берліні. Про свій перший досвід перебування в Німеччині влітку цього року повідомили студентки 4-го курсу Тетяна Оковита, Інна Масік, Юлія Кавун та Оксана Тичук.

Німецька мова займає чільне місце серед світових та європейських мов. Це мова поетів-ліриків та романтиків. А наскільки студенти знають культури країни, мову якої вони вивчають, з’ясовувалося у ході вікторини. Присутні мали змогу послухати вірш «Herbsttag» («Осінній день») відомого поета Райнер Марії Рільке як в оригіналі, так і в українському перекладі у виконанні студентки 4-го курсу Альони Жданюк. Під час культурної програми студенти четвертого курсу приємно здивували виконанням композиції «Доброго ранку, сонце» («Guten Morgen, Sonnenschein») та вразили енергетикою патріотизму німців у номері «Все це - Німеччина» («Das alles ist Deutschland»), до виконання якого приєдналися усі присутні студенти.

Вивчаючи німецьку мову і культури, студенти переконуються, що це - нелегке завдання, вільне спілкування іноземною мовою має бути підкріплене постійною практикою, але чим більше мов ви знаєте, тим вищі ваші шанси будь-де: на ринку праці, в подорожах, у спілкуванні з цікавими людьми з будь-якого куточку світу. У сучасному житті знання іноземних мов не тільки дозволяє людині почуватися більш успішною, але й з легкістю руйнує кордони та робить світ довкола цікавішим.

Пресцентр УДПУ