«Перехресний вступ» вдало застосовується в європейській освітній практиці. Нині цей термін є доволі широко вживаним і в Україні.Та чи розуміють абітурієнти, що дає «перехресний вступ»?

Сутність «перехресного вступу» полягає в тому, що студенти з освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра можуть вступати до навчальних закладів за будь-яким напрямом підготовки, навіть якщо він є відмінним від напряму, за яким вони вже здобули освіту.

Мета «перехресного вступу» - надання більших можливостей в освітньому просторі та підвищення знань студентів у окремих галузях знань, а також можливість здобувати дві професії одночасно.

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини підтримує систему «перехресного вступу» і здійснює прийом заяв та документів для здобуття вищої освіти за ступенем магістрау осіб, які здобули рівень бакалавра як за відповідною спеціальністю, так і за будь-якою іншою.

Наприклад, якщо Ви маєте диплом бакалавра зі спеціальності «Середня освіта. Історія», то можете:

  • продовжити здобуття вищої освіти за цією ж спеціальністю,
  • вступити на інші магістерські програми («Соціальна робота», «Менеджмент» чи на будь-яку іншу);
  • паралельно навчатися за двома спеціальностями.

Правом перехресного вступу можуть скористатися і особи, які мають дипломи спеціаліста, магістра і бажають здобути іншу спеціальність.

Вступ до магістратури на базі будь-якого бакалаврату здійснюється на конкурсній основі за результатами фахових випробувань, програма яких обов'язково включає питання навчальних програм дисциплін підготовки бакалавра відповідного напряму.

Окрім того, відповідно до Правил прийому на навчання в УДПУ в 2017 році (зі змінами) студент, який здобуває ступінь бакалавра і успішно завершив перший курс, може вступити на навчання за іншою освітньою програмою, причому одразу на другий курс, за умови наявності вакантних місць. Якщо перша освіта здобувається на денній формі, то друга буде за заочною і навпаки. Прийом на навчання такої категорії осіб здійснюється на конкурсній основі за вступними випробуваннями (п. 6.8).

З детальною інформацією щодо вступу до університету можна ознайомитись на сайті у розділі «Вступникам» чи за телефонами (04744) 4-05-20, (096) 033 96 33, (063) 14 97 988.

Приймальна комісія працює за адресою: м.Умань, вул.Садова, 28; новий корпус університету.

Електронна скринька: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Пресцентр УДПУ