Ільченко Сергій Сергійович народився на Одещині. В 2004 році вступив до Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, який закінчив у 2009 році, отримавши спеціальність «Педагогіка і методика середньої освіти. Фізична культура. Соціальна педагогіка».

Ще з юних років Сергій захоплювався різними видами спорту, але знайшов своє покликання в багатоповторному жимі уже коли почав працювати в університеті.

Багатоповторний жим – силовий вид спорту, в якому головним завданням є підняття (вижимання) штанги лежачи на горизонтальній лаві від грудей на максимальну кількість повторень. В 2010 році під керівництвом Сергія Ільченка в університеті були проведені перші міські змагання, які на той час мали назву «Козацький жим». Уже в 2012 році змагання стали наскільки популярними, що  в них взяли участь понад 100 учасників з різних регіонів Уманщини.

До певного часу до багатоповторного жиму відносилися не серйозно, скоріше, як до забави, але в 2013 році була створена Федерація багатоповторного жиму України, яка вивела дані змагання на новий рівень, і почала позиціонувати його як повноцінний силовий вид спорту.

У 2014 році на Чемпіонаті України виконав норматив Майстра спорту Міжнародного класу з багатоповторного жиму та встановив свій перший Рекорд України, вижавши штангу 75 кг 75 повторень.

За роки роботи в університеті Сергій Сергійович підготував багато кваліфікованих спортсменів з силових видів спорту, які мають звання: 14 кандидатів в Майстри спорту, 8 Майстрів спорту, 2 Майстри спорту міжнародного класу, серед яких три рекордсмени України.

В 2018 році Сергій Сергійович вдало захистив дисертацію та отримав вчений ступінь кандидата наук з фізичного виховання і спорту за спеціальністю 24.00.02 – фізична культура, фізичне виховання різних груп населення.

На сьогоднішній день Сергій Ільченко є представником Черкаської області у Федерації багатоповторного жиму України.

Сергій Сергійович до 2020 року взяв участь в понад 60-ти змаганнях різних рівнів, серед яких Чемпіонати області, Чемпіонати та Кубки України, Міжнародні турніри, Чемпіонати Європи та Світу, де неодноразово ставав переможцем і встановив 7 Рекордів України.

У 2019 році в місті Луцьк пройшов 29 Чемпіонат Світу, участь в якому брали 600 спортсменів з 24 країн Світу. На даному Чемпіонаті Сергію Ільченко вдалось стати абсолютним переможцем в номінації штанги 125 кг, встановити новий Рекорд України, вижавши штангу 34 повторення за 5 хвилин та стати першим спортсменом серед чоловіків в Україні, якому вдалося виконати норматив «ЕЛІТА» з багатоповторного жиму.

Бажаємо Сергію майбутніх перемог і здійснення усіх мрій та планів.

Пресцентр УДПУ