На факультеті соціальної та психологічної відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Розвиток психологічної служби в системі освіти та особливості діяльності психолога в роки становлення незалежної України».

Конференція працювала за такими напрямками: розвиток та актуальні проблеми психологічної служби в системі освіти в незалежній Україні; просвітницька та профілактична робота психолога в закладах освіти; психодіагностика в структурі діяльності шкільного психолога; корекційно-відновлююча та розвиваюча робота практичного психолога; особливості психологічного консультування в освітніх закладах.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся завідувач кафедри психології Уманськогодержавного педагогічного університету імені Павла Тичини, кандидат психологічних наук, доцент Андрій Яблонський. Також до вітального слова долучилася керівник науково-дослідної лабораторії «Вдосконалення майстерності практичного психолога», кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології факультету соціальної та психологічної освіти УДПУ Світлана Діхтяренко.

З особливостями самовдосконалення як ресурсом стресостійкості в умовах негативного інформаційно-психологічного впливу ознайомив присутніх викладач кафедри військової підготовки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Сергій Піхуля, який виступив з цікавою доповіддю.

Далі з учасники конференції мали змогу перейняти досвід від практичних психологів на майстер-класах. Про «Розвиток творчого мислення учнів» учасники конференції дізнавалися від практичного психолога Вінницької загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 26 Вінницької міської ради Олени Мазуровської, а про арт-терапію в сімейному консультуванні» від психолога арт-терапевта, ведучої жіночих програм, автора психологічної гри «Таємниці чарівного саду», педагога раннього розвитку, педагога дошкільної підготовки з міста Тальне Ірини Мартинюк.

Робота конференції пройшла на високому рівні і дала змогу всім присутнім розглянути розвиток психологічної служби в системі освіти та ще ширше ознайомитись із особливостями діяльності психолога в роки становлення незалежної України.

Пресцентр УДПУ