29 серпня у конференц-залі відбулося перше засідання вченої ради Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини у цьому навчальному році.

На початку зібрання ректор університету, професор Олександр Безлюдний привітав науково-педагогічних працівників університету з ювілеями: Священко Зінаїду Василівну, Черевченко Вікторію Валентинівну, Миколайка Валерія Павловича, Азізова Талята Нуредіновича, Бержаніра Анатолія Леонідовича. До вітань долучився також голова первинної профспілкової організації Валентин Хитрук.

Олександр Іванович вручив подяку Інституту модернізації змісту освіти Кобернику Олександру Миколайовичу, голові науково-методичної комісії з проблем виховання дітей та учнівської молоді Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України за сумлінну та ефективну працю.

Ключовим питанням порядку денного засідання вченої ради були підсумки роботи колективу університету у 2018–2019 навчальному році та завдання на 2019–2020. Доповідаючи, ректор Олександр Безлюдний, зазначив, що це був рік напруженої, складної та результативної роботи. Минулий навчальний рік став роком розвитку і вдосконалення освітніх програм, роботи над підвищенням якості університетської освіти, дотриманням академічної доброчесності, роком результативних наукових пошуків і різноманітної культурної і просвітницької діяльності.

У своєму виступі Олександр Іванович наголосив, що відбулася позитивна динаміка у зміні масштабів і якісних параметрів діяльності університету, яка дозволила нашому закладу вищої освіти втримати провідні позиції серед вітчизняних педагогічних освітніх закладів і бути визнаними за кордоном.

На завершення доповіді Олександр Іванович зауважив, що у звітному році колектив університету працював злагоджено і продуктивно, ми маємо гарний потенціал і повинні все зробити для того, щоб університет і надалі динамічно розвивався та модернізувався, залишаючись центром духовності, науки та культури в регіоні.

Ректор висловив щиру вдячність усьому колективу за плідну працю на благо університету, студентства, майбутнього нашої України та привітав з початком нового навчального року із побажаннями здоров’я, успіхів у роботі, добробуту і злагоди у родинах, миру, гарного майбуття нашому університету.

Доповнили інформацію про здобутки університету в минулому навчальному році виступаючі, які брали участь в обговоренні звіту: перший проректор Андрій Гедзик, головний бухгалтер Олена Арепʼєва, проректор з адміністративно-господарської роботи Людмила Гнатюк, голова профспілкового комітету університету Валентин Хитрук, проректор з гуманітарних питань Наталія Ревнюк, член студентської ради Олександра Смілянець.

Перший проректор Андрій Гедзик представив для затвердження план роботи університету та навчальної документації підрозділів на новий навчальний рік. Затверджено також план роботи вченої ради університету.

Пресцентр УДПУ