17 травня відбулася знакова подія для кафедри образотворчого мистецтва факультету мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини – відкриття виставки творчих робіт викладачів та студентів.

На урочистий захід в Державний історико-архітектурний заповідник «Стара Умань» завітала значна кількість шанувальників мистецтва: студентська молодь, науково-педагогічні працівники, вчителі та учні загальноосвітніх шкіл і позашкільних закладів освіти, художники, архітектори, небайдужі уманчани.

Зі словами привітань на адресу авторів робіт та організаторів виставки виступили директор Державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань» Олександр Мельничук, помічник ректора, кандидат педагогічних наук, професор, заслужений працівник освіти України Дмитро Балдинюк, головний спеціаліст відділу культури Уманської міської ради Неля Петриченко, декан факультету мистецтв, кандидат педагогічних наук, доцент Інна Терешко, відомий художник та майстер різьблення по дереву, колишній викладач УДПУ Іван Сердюк, чиї роботи теж представлені на виставці, архітектор Юрій Єгоров та художник Сергій Шевчук.

Почесні гості у своїх виступах підкреслили важливість цієї події для культурного життя університету, міста та регіону, позитивну динаміку збільшення кількості представлених робіт (виставка розміщена у трьох виставкових залах!) та їх різноманітність за технікою виконання, висловили своє захоплення неповторними за майстерністю і неймовірними за красою роботами.

Під час відкриття завідувач кафедри образотворчого мистецтва, кандидат педагогічних наук, доцент Ольга Музика вручила почесні грамоти за навчальні та творчі досягнення студентам і випускникам-художникам, чиї роботи представлені на виставці.

Приємним сюрпризом для відвідувачів став новий творчий проект від молодих митців: студентки факультету мистецтв презентували цікаві, неординарні, власноруч створені сукні та образи.

Музичний супровід святкового заходу створювали чудові виконавці, студенти факультету мистецтв Александар Джорджевіч, Йован Дрманіч та Дарко Марковіч (тріо «Serbian Star»).

Запрошуємо усіх бажаючих завітати на мистецький вернісаж та поринути у світ прекрасного. Виставка працюватиме упродовж місяця.

 

Пресцентр УДПУ