Днями в Уманському історико-культурному заповіднику «Стара Умань» відкрилася виставка студентських робіт, приурочена Дню студента. Вона була першою серед різноманітних святкових заходів, які відбуваються в УДПУ впродовж тижня. Левова частка виставлених робіт належать студентам нашого університету. Як і раніше у підготовці загальноміських заходів, цього разу в організації виставки плече допомоги місту (організатор заходу – відділ у справах сім’ї та молоді міської ради), УІКЗ «Стара Умань» підставив колектив УДПУ.


Учасників та гостей виставки з визначною подією у житті творчої молоді привітали секретар міської ради Валентина Новак, проректор з виховної роботи УДПУ Дмитро Балдинюк, начальник відділу у справах сім`ї та молоді Уманської міської ради Марина Яковенко.


До уваги шанувальників мистецтва було презентовано багато цікавих і різнопланових творів. Відвідувачі різних вікових категорій та вподобань знайдуть на виставці щось цікаве для себе. Презентовані картини та фотознімки насичені неймовірно позитивною енергією. Переважають полотна, на яких зображено прекрасний український пейзаж, проте чільне місце серед експонатів займають портрети і натюрморти. Усі роботи молодих митців — їх щиросердечне зізнання у любові до рідного краю. Ця любов настільки жива, щира, романтична, що породжує ностальгію, яка зворушує душу і пробуджує власні роздуми та спогади про дитинство, про рідний край, де ти народився.


– На написання картин мене надихає живописна природа рідного краю та щирі, відкриті дитячі обличчя, - розповідає фотограф відділу зв’язків з громадськістю, випускниця мистецько-педагогічного факультету УДПУ Людмила Дронь.


До її слів приєднується і першокурсниця Олена Очеретяна, яка також відтворила на папері рідне село. Патріотизм та любов до рідного краю – це ті почуття, які надихають не лише художників, але й відвідувачів галереї. Хочеться побажати молодим майстрам нових творчих злетів, а нам – майбутніх зустрічей з їх новими роботами.

Організатори виставки підготували приємний сюрприз – подарунки – для студентів та митців, виставка робіт яких була дебютною у «Старій Умані».



Пресцентр УДПУ