Психолог Центру культури і дозвілля «Гаудеамус» Світлана Цихоня та магістр спеціальності «Практична психологія» (учасник Центру профдіагностики, консультування та тренінгових технологій «Інсайт») Андрій Варивода провели лекцію з елементами тренінгових технологій на тему: «Методика роботи з фрактальним малюнком». Учасниками заняття стали студенти факультету соціальної та психологічної освіти.

Робота з фрактальним малюнком (лат. Fractus – подрібнений, дробовий) – нерегулярна, самоподібна структура. В широкому розумінні фрактал означає фігуру, малі частини якої в довільному збільшенні є подібними до неї самої. Термін фрактал увів 1975 року Бенуа Мандельброт.) – дієвий спосіб покращити емоційний стан людини, розвинути увагу та уяву без складних вправ чи монотонного виконання тих самих дій. Фрактальні малюнки широко використовують в комп’ютерній графіці.

Учасники зустрічі мали змогу отримати інформацію для розширення власного кругозору, насолодитися зразками фрактальності образотворчого мистецтва, музики, графічного дизайну, та, звісно ж, ознайомитись з їх впливом на психіку людини. Крім цього, було досліджено прояви фрактальності психіки, механізми та закономірності формування неадаптивних патернів поведінки, проаналізовано декілька теорій, зокрема теорію щастя та основні положення фрактального аналізу.

В другій половині заняття студенти із задоволенням освоювали методику роботи із фрактальним малюнком. Під час практичної частини лекції звучали спеціально підібрані композиції, що надихали до пошуку внутрішньої гармонії, поступового занурення у свої думки та почуття.

Пресцентр УДПУ