Вдруге відбулося проводжання студентів до Військової академії - тепер до славного міста Одеси. Серед майбутніх курсантів як хлопці, так і дівчата - ще 56 студентів, які мріють стати офіцерами запасу. Всі усміхнені та веселі, незважаючи на те, що через декілька хвилин потрібно буде прощатись. В дорогу Їх зібрались провести: перший проректор університету, доктор педагогічних наук, професор Олександр Безлюдний; проректор університету з науково-педагогічної роботи, доцент Тетяна Кочубей; завідувач відділу військової підготовки підполковник Ігор Горбонос, а також науково-педагогічні працівники університету та Академії, родичі, друзі та одногрупники.



З напутніми словами до курсантів звернувся перший проректор університету Олександр Безлюдний - побажав їм протягом навчання зберігати бадьорість духу, щоб повернутися до університету сильними і змужнілими. Вітав новобранців і старший викладач Військової академії, начальник курсу полковник Олександр Грібіненко.


Голова Ветеранської спілки афганців капітан запасу Олег Зайченко також привітав студентів із новим етапом у їхньому житті - закликав їх з честю представляти рідну Альма-матер на теренах нашої батьківщини. Мама курсантки Марія Кудла сердечно привітала всіх студентів з важливим днем у їхньому житті - побажала їм добре служити, підтримувати один одного, гідно захищати свою честь, честь родини та університету.


Від студентів-курсантів слово взяв Назарій Гончарук. Він висловив вдячність адміністрації університету за відкриття нових горизонтів та перспектив. Також заявив, що всі курсанти гідно пронесуть звання студентів Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Курсанти, що вже рік навчаються в Академії, продемонстрували свої вміння, здобуті там. Підготовлена військова композиція була виконана чітко та синхронно - всі рухались в єдиному пориві.




В дарунок для курсантів ансамбль народного танцю "Яворина" представив хореографічну композицію "Їхали козаки". Фольклорний ансамбль "Софія" виконав прощальну пісню. На згадку про цей день кожному студенту була вручена вітальна листівка. Музичний супровід дійства здійснював духовий оркестр - звучали актуальні для події військові марші України.






Пресцентр УДПУ