Упродовж звітного періоду (з 01.09.2019 року по 30.06.2020 року ) робота адміністративно-господарської частини була спрямована на стійке забезпечення функціонування основних об’єктів та об’єктів інфраструктури Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Проводились ремонтні роботи по утриманню будівель, споруд, території університету відповідно до вимог пожежної, санітарної, екологічної безпеки, здійснювались профілактичні заходи щодо забезпечення безперебійного функціонування інженерних мереж, систем теплопостачання, електропостачання, водопостачання та водовідведення.

Працівниками АГЧ здійснювався документальний супровід ремонтних, сантехнічних, електротехнічних робіт та перевірка проектно-кошторисної документації згідно укладених договорів. В цілому на вирішення цих питань у звітний період було виділено коштів у сумі 8567000 грн.

Основна частина коштів була спрямована на ремонт аудиторій, місць загального користування, інженерних мереж, виконання норм та вимог пожежної безпеки.

Велику роботу проведено відділом капітального та поточного ремонтів адміністративно-господарської частини університету. Робітниками відділу за звітній період відремонтовано 16 аудиторій, підлогу коридорів I-го та III-го поверхів факультету інженерно-професійної освіти. У приміщеннях гуртожитку №1 виконані поточні ремонти холу та секцій 21, 22, 23, 32. У гуртожитку №2 проведено ремонтні роботи в коридорах II-го, III-го поверхів, сушильних кімнатах, душових, відремонтовано меблі.

Силами працівників слюсарної дільниці проводилась велика і кропітка робота з підготовки матеріально-технічної бази університету до опалювального періоду.

Виконувалась повірка контрольно-вимірювальних приладів, газоаналізатора та вузлів обліку газу блочно-модульної котельні.

З метою зменшення витрат тепла у будівлях університету проводився ремонт системи опалення та водопостачання, утеплення інженерних вводів підвальних та технічних приміщень. У приміщеннях навчальних корпусів, гуртожитків проведено:часткову заміну зношених та аварійних металевих труб на поліпропіленові з використанням фітингів в кількості 227 м.п., ревізію запірної арматури та вентканалів, замінено 28 водорозбірних кранів, 15 піддонів для душа, 13 унітазів, 22 умивальники, 23 крани-змішувачі, 7 систем зливу унітазів,встановленно 2 бойлери .

Упродовж звітного періоду електриками електродільниці проводився контроль, експлуатація та своєчасне виконання поточних та планово- попереджувальних ремонтів електротехнічного обладнання. На об’єктах університету замінено: 423 м електромережі, 42 вимикачі, 35 розеток, 306 автоматичних вимикачів (з них у навчальному корпусі №3-288). З метою покращення освітлення і зниження енергоспоживання у корпусах, гуртожитках, навчально-науковій агробіостанції університету проведені роботи щодо заміни 298 люмінесцентних ламп на LEDлампи, встановлено 100 LEDпанелей, 65 LEDламп. Відремонтовано і перероблено 103 світильники під LEDлампи, замінено 135 ламп накалювання, 117 люмінесцентних ламп.

Крім ремонтних робіт, що виконували працівники підрозділів адміністративно-господарської частини університету, були залучені підрядні організації для виконання капітальних ремонтних робіт та надання деяких видів послуг, а саме: з метою збільшення площі навчальних аудиторій та лабораторій університету з січня 2020 року розпочато капітальний ремонт навчального корпусу №5, здійснено демонтаж підлог, стін, перестінків, перекриттів, конструкцій та покриття покрівлі. У зв’язку з виникненням непередбачуваних додаткових робіт під час виконання демонтажу, підтверджених експертним висновком, на даний час проводиться коригування проекту будівництва. У стадії завершення капітальний ремонт приміщення кабінету інтеграції загальної природничої освіти факультетуту фізики, математики та інформатики навчального корпусу №2 та розробка проектно-кошторисної документації на «Ремонт (реставрація) сходової клітки №3 та санвузлів третього поверху навчального корпусу №1 Уманського державного педагогічного університетут імені Павла Тичини»

У звітному періоді особлива увага приділялась дотриманню вимог пожежної безпеки. Згідно проєктно-кошторисних документацій надані послуги по підвищенню вогнестійкості дерев’яних конструкцій даху будівель навчального корпусу №1, навчально-адміністративного корпусу, навчальної майстерні, гаражів, гуртожитку №2.

В стадії затвердження проектно-кошторисні документації по об’єктах «Монтаж системи пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу приміщень навчального корпусу №1, навчального корпусу №3, навчально- адміністративного корпусу, навчальної майстерні, гаражів Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини». Планується проведення тендеру для реалізації проєктів. Відремонтовано два пожежні гідранти за адресами вул. Садова,2 та вул. Садова,32. Державною пожежно-рятувальною частиною Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області та надано висновок про відповідність гідрантів технічним вимогам та нормам.

Господарським способом реанімовано внутрішню систему водопостачання та пожежогасіння у гуртожитках №№1,2. Замінено 45 пожежних рукавів та укомплектовано кожен пожежний кран-комплект відповідно до вимог пожежної безпеки у будівлях навчального корпусу №3, гуртожитках №№1,2. Проведено ідентифікацію об’єктів підвищеної небезпеки та визначено категорію будівель університету щодо пожежної безпеки відповідно до вимог ДСТУ 5В.1.1-36:2016. Проведено перевірку первинних засобів пожежогасіння.

Санітарно-технічний стан будівель, умови експлуатацій приміщень і обладнання, матеріально-технічна база університету відповідають встановленим нормам, що підтверджують санітарний паспорт, висновки місцевих органів з охорони праці та органів державного пожежно- технічного нагляду.

Разом з тим, сучасний університет потребує цілеспрямованої роботи із забезпечення комфортних умов для навчання, праці та відпочинку. Цей напрям діяльності є і надалі залишається пріорітетним, тому планується в новому 2020-2021 навчальному році:

  • ремонт ( реставрація) сходової клітки №3 та санвузлів третього поверху навчального корпусу №1;
  • завершення капітального ремонту приміщення кабінету інтеграції загальної природничої освіти факультету фізики, математики та інформатики навчального корпусу №2;
  • продовження капітального ремонту навчального корпусу №5 згідно з укладеним договором та проектно-кошторисної документації;
  • «Реконструкція будівлі навчального корпусу №3 в частині прибудови ліфта для людей з обмеженими можливостями» згідно розробленої проектно-кошторисної документації;
  • виконання вимог пожежної безпеки – проведення тендеру та виконання «Монтажу системи пожежної сигналізації та системи оповіщення про пожежу приміщень навчального корпусу №1, навчального корпусу №3, навчально-адміністративного корпусу, навчальної майстерні, гаражів »;
  • продовження реалізації комплексу заходів для вирішення в університеті проблем енергозбереження;
  • придбання необхідних меблів, обладнання та сучасних технічних, електронних засобів навчання;
  • створення належних соціально-побутових умов у навчальних корпусах та гуртожитках.

Проректор з АГЧ Л. В. Гнатюк

Пресцентр УДПУ