Ректор Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, професор Олександр Безлюдний провів зустріч із гравчинями жіночої збірної з футболу та їхнім тренером Володимиром Щербиною.

30 липня у польському місті Лодзь завершилися Європейські Університетські Ігри 2022. Збірна УДПУ імені Павла Тичини в минулому році виборола кубок України з футболу серед жіночих команд, а тому мала право представляти Україну на міжнародних змаганнях. Перемігши суперниць із Швейцарії, Німеччини, Португалії, Франції, команда вийшла у фінал і, на жаль, поступилася збірній із Франції та стала володаркою срібної нагороди. Таку нагороду українські футболістки вибороли вперше.

«Надзвичайно приємно, що у такий нелегкий час наша збірна зуміла завоювати почесне 2-ге місце та стала срібною призеркою Європейських Університетських Ігор 2022, що проходили у місті Лодзь. Університет пишається цієї перемогою та висловлює щире захоплення грою. Ваша перемога – це перемога України!», – зазначив під час зустрічі ректор. Очільник ЗВО вручив гравчиням персональні премії.

Вітаючи спортсменів, Олександр Іванович побажав їм міцного здоров’я, впевнених перемог на майбутніх змаганнях, сили і натхнення. А тренеру – більше можливостей для належної підготовки майбутніх чемпіонів.

«Перемога на Європейських Університетських Іграх 2022 для нашої збірної стала символічною, адже вона є частиною великої перемоги над ворогом. Дуже вдячні ректорату, профспілковій організації (голова Валентин Хитрук), деканам/директору факультетів/інституту за фінансову підтримку та можливість взяти участь в іграх. Щиро вдячний європейським організаторам за теплий прийом та гостинність. Варто зазначити, що ми постійно відчували підтримку від партнерів та організаторів, а ім’я Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини неодноразово звучало під час змагань», – поділився враженнями тренер команди Володимир Щербина.

Спортсменки подякували ректору, професорсько-викладацькому колективу, профспілкам за постійну підтримку та можливість поєднувати навчальний і тренувальний процес.

Разом до перемоги!

Відео від Умань стрім

Пресцентр УДПУ