На факультеті соціальної та психологічної освіти відбувся регіональний науково-практичний семінар «Стоп Насилля», присвячений Міжнародному Дню ліквідації насилля над жінками.

Мета семінару – ознайомлення студентів з проблемою насилля над жінками, формування активної світоглядної позиції щодо негативного ставлення до всіх видів насилля. Семінар розпочався з вітального слова в.о. завідувача кафедри психології, кандидата психологічних наук Наталії Шеленкової, яка ознайомила всіх учасників семінару з історичними фактами, пов’язаними з Днем ліквідації насилля над жінками.


У рамках співпраці університету з Управлінням праці та соціального захисту населення в семінарі взяла участь начальник відділу координації надання соціальних послуг Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Черкаської області Ірина Миколенко. Вона розкрила статистику щодо сімейного насилля в місті Умані, а також ознайомила студентів із необхідними заходами в разі виникнення таких ситуацій. Кандидат педагогічних наук, доцент Світлана Заєць розповіла про види насильства та склала соціально-психологічний портрет жінки, яка є жертвою насилля.

Не залишила студентів байдужим кінострічка «Жінки, яких б’ють», знята українським режисером Вадимом Кастеллі. Фільм розкрив жахливі подробиці життя тих жінок, які змогли боротися проти тиранії з боку свого чоловіка.

Пресцентр УДПУ