В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбувся регіональний науково-практичний семінар «Реформування української освіти в умовах децентралізації». Децентралізація влади, перехід до Нової української школи – ключові реформи в Україні, які в суспільстві набули широкого обговорення та стали темою сьогоднішньої зустрічі. Активну участь у роботі семінару взяли експерт з питань освіти Центрального офісу реформ Міністерства розвитку громад та територій України Сергій Дятленко, науково-педагогічні співробітники університету, голови та представники Дмитрушківської, Ладижинської, Паланської об’єднаних територіальних громад, директори шкіл Уманського району, голова Уманської районної ради Черкаської області, спеціалісти районного методичного кабінету освіти, молоді та спорту Уманської РДА.

Ректор університету, доктор педагогічних наук, професор Олександр Безлюдний привітав учасників семінару, побажав плідної роботи та окреслив стан і перспективи підготовки вчителя Нової української школи в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

Про основні виклики реформування освітніх закладів в умовах децентралізації та шляхи їх подолання доповідав експерт з питань освіти Центрального офісу реформ Міністерства розвитку громад та територій України Сергій Дятленко.

Доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри технологічної освіти УДПУ імені Павла Тичини Андрій Терещук ознайомив присутніх із основними вимогами щодо перепідготовки учителя до професійної діяльності в умовах Нової української школи.

Голова Уманської районної ради Черкаської області Оксана Супрунець інформувала учасників семінару про стан розвитку освіти району в умовах децентралізації.

Саме такі семінари, круглі столи, дискусії, обмін результативними напрацюваннями є тією практичною допомогою у питаннях організації життєдіяльності ОТГ та якісних змін у освіті, – зазначають учасники семінару.

Пресцентр УДПУ