Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, місто Умань, Черкаська область та вся Україна уважно слідкують за успіхами українських спортсменів на XXXII Олімпійських іграх.

Адже в Олімпіаді бере участь студентка університету, уманчанка Юлія Юрійчук, яка вийшла до півфіналу змагань з веслування на байдарках і каное, здолавши 500 м дистанцію.

Успіхам нашої спортсменки передували важкі тренування та перемоги на різних змаганнях. У цьому році на Чемпіонаті України з веслування на байдарках та каное серед юніорів 2002–2003 рр.н. та молоді до 23 років, який проходив у м. Дніпро Юрійчук Юлія здобула три перемоги: у категорії К-4 на дистанції 200 та 500 метрів – 1 місце; у категорії К-2 на дистанції 500 метрів (мікс) – 2 місце; у категорії К-1 на дистанції 200 та 500 метрів – 3місце.

Юлія Юрійчук брала участь у відбіркових змаганнях з веслування на байдарках та каное, присвячених пам’яті Юлії Рябчинської. За підсумками змагань Юлія на різних дистанціях зайняла І та ІІІ місця і увійшла до складу збірної жінок-байдарочниць, які представляють Україну на Олімпійських іграх в Токіо.

Керівництво університету, факультет фізичного виховання, всі викладачі та студенти щиро вітають Юлію і пишаються її здобутками!

Пресцентр УДПУ