Нещодавно за ініціативи науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта» Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулась природоохоронна акція «Збережемо чистоту водойм», яка присвячувалась Всесвітньому дню боротьби з опустелюванням та посухами.


Організаторами акції виступили завідувач кафедри хімії, екології та методики їх навчання, доктор педагогічних наук, професор Світлана Совгіра, кандидати біологічних наук, доценти Ганна Гончаренко, Наталія Гнатюк, а її учасниками стали викладачі, аспіранти та студенти ІІ курсу природничо-географічного факультету УДПУ. Метою природоохоронного заходу було збереження водойми від висихання. Реалізація заходів даного напрямку передбачає відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму водних об'єктів. Саме тому здійснювалося прибирання прибережної смуги річки Уманка в районі агробіостанції університету та промислової зони м. Умань від сміття. Під час цієї роботи учасники природоохоронної акції знайшли та розчистили кілька джерел. Також було проведено органолептичну діагностику взятих проб води та передано до місцевої санепідеміологічної станції для дослідження її фізико-хімічного складу.



Студенти провели агітаційно-пропагандистську роботу серед молоді та населення м. Умань в напрямі охорони малих водойм. Вони наголошували, що проблема захисту та охорони водних біоресурсів – це болюча тема, тому стосується всієї громадськості. Адже лише спільними зусиллями можна зберегти природне середовище.


Природоохоронці УДПУ переконані, що проведення таких заходів як їх екоакція по збереженню чистоти водойм сприятиме формуванню у наших земляків шанобливого ставлення до природи рідного краю та в майбутньому допоможе запобігти деградації водойм.


Пресцентр УДПУ