У рамках Всеукраїнського «Дня Довкілля» під егідою науково-дослідної лабораторії УДПУ «Екологія і освіта» організовано природоохоронну акцію «Укріплення берегів малих водойм», ініціаторами якої виступили доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри хімії та екології природничо-географічного факультету УДПУ Світлана Совгіра та вчителі біології ЗОШ №3 Тетяна Стащенко та Михайло Плющ. Метою заходу було привернення уваги суспільства до проблеми забруднення малих водойм, необхідності дотримання чистоти і озеленення їх приберегової зони, формування екологічного мислення.


У акції взяли участь викладачі, аспіранти, студенти проблемної наукової групи «Передбачити і запобігти», студенти 2 курсу природничо-географічного факультету, батьки, вчителі ЗОШ №3 та учні екологічної групи «Екос» - у загальному біля 100 осіб.

Учасники природоохоронного заходу прибирали від побутового сміття приберегову смугу Зарембового ставу, що знаходиться на річці Уманка. Зібрали значну кількість мішків, повністю наповнених сміттям та побутовими відходами. На сьогоднішній день, коли екологічна культура окремих громадян залишається низькою, прибирання сміття ? це практично єдиний спосіб підтримувати прибережну смугу річки чи ставка в екологічно чистому стані.








У процесі акції проводилося укріплення берегової лінії кущами калини та дереном. Під час висадження рослини, що є символом України наставники проводили навчання студентів та учнів технологічним процесам: від підготовки до посадки кожного саджанця.

Учасники акції висловлюють щиру вдячність невідомому спонсору, який назвався Костянтином, за матеріальну і моральну підтримку.


Пресцентр УДПУ