21 березня, у день весняного рівнодення, що за традицією вважається першим днем весни і символом нових починань, світова спільнота відзначає Всесвітній день лісу. Щороку в цей день фахівці з усього світу обговорюють проблеми лісу, його екологічну роль і користь , використання лісових ресурсів тощо.

Студенти нашого університету на запрошення лісничого Петра Шевчука ДП «Уманське лісове господарство» Собківського лісництва долучились до природоохоронної акції «Посади ліс», що відбулась 25 березня у рамках відзначення Міжнародного дня лісу. Разом із учнями групи «Екос» Уманської ЗОШ №3 студенти ІІ курсу природничо-географічного факультету взяли участь у висадці саджанців модрини європейської. Кількість учасників акції досягла 40 чоловік.










Захід мав дві мети: навчальну - навчити технології посадки модрини, та виховну - виховати почуття любові до природи, примножити її багатства.

Організаторами акції виступили співробітники науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта» (керівник - доцент Ганна Гончаренко) та вчителі біології Тетяна Стащенко і Михайло Плющ.

Під час акції було висаджено понад 3 тис. саджанців модрини європейської на площі 1,5 га на обході №6 Собківського лісництва.

Природоохоронна акція «Посади ліс», яка стала вже гарною традицією, вкотре об’єднала молодих людей, яким небайдужа доля природнього потенціалу нашого краю.

Відомо, що за площею лісів Україна посідає восьме місце в Європі. Однак глобальна вирубка лісів, яка продовжується загрозливими темпами, може призвести до непоправних негативних наслідків. Тому сьогодні дуже важливо зберегти та примножити лісові насадження. Пам`ятаймо, що майбутнє лісу – в наших руках.

Пресцентр УДПУ