01

Із початку повномасштабного вторгнення росії на територію України академічна та наукова спільноти Республіки Польща чітко визначили свою позицію та готовність надавати допомогу, а також всебічно підтримувати український народ.

У 2022 році Національним агентством академічних обмінів Польщі та Гданським університетом проведено міжнародну конференцію «Solidarity with Ukraine. Students, scientists, institutions», яка виявилася настільки успішною, що згодом NAWA оголосило про другу програму «Focus on Ukraine» – Європейські університети, у межах якої польські ЗВО, що належать до альянсів європейських університетів, отримали загалом майже 16 мільйонів злотих на підтримку співпраці з українськими ЗВО на транснаціональному рівні.

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини представляв проректор з міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку Володимир Миколайко, який упродовж 3-4 квітня 2023 року взяв участь в дискусійних обговореннях спільного бачення відбудови України після війни, розробленні стратегії реконструкції академічних центрів та виокремленні перспектив подальшого розвитку. У рамках кожної сесії відбувся раунд запитань та відповідей, що дав можливість поділитися досвідом та ідеями щодо їх успішної імплементації в освітню сферу в майбутньому.

Пресцентр УДПУ