Представники нашого університету, які вибороли грант програми «EMINENCE», навчаються, проводять дослідження, вивчають мову, культуру, традиції, знаходять нових друзів і встановлюють нові академічні зв’язки в університетах Португалії (Університет Порто, Порто) та Франції (Університет Монпельє 2, Монпельє). Серед них доцент кафедри теорії та практики іноземних мов Тетяна Піонтковська, викладач кафедри іноземних мов Катерина Бойченко та студентка третього курсу факультету іноземної філології Анастасія Потапова. Ми зв’язалися з учасниками і дізнались, як змінилось їхнє життя за цей короткий період.


Анастасія Потапова


Настя стала єдиною студенткою, яка пройшла відбір минулого року, а тому найбільше ми переймались саме її навчанням та перебуванням в Португалії. Вона до останнього не вірила, що виграє грант. Проте ми були приємно здивовані і вражені тим, як швидко наша студентка освоїлась у чужій країні і знайшла нових друзів.

Анастасія ділиться враженнями: «Дізнавшись про те, що виграла грант, я дуже злякалась і зраділа водночас. Мене переповнювало море дивних емоцій: радість від того, що пройшла, і страх покидати все своє життя на батьківщині, родину та друзів». Нині Настя навчається в Університеті Порто, вивчає дві нових для себе мови, знайомиться із студентським життям португальців. Щодо внутрішніх змін, які відбулися з Настею за останні місяці - це те, що вона навчилась цінувати що має, і зрозуміла, наскільки важливим в житті людини є родина. Настя щиро бажає сил та сміливості всім студентам, які подають заявки для участі в цьому проекті нинішнього року.

Всім бажаючим реально змінити своє життя нагадуємо:
З першого листопада 2013 року почався новий набір учасників на програми EMINENCE та EMINENCE 2. Не зволікайте – зробіть крок у майбутнє!
За інформацією звертайтеся на кафедру іноземних мов УДПУ до Заболотної Оксани Адольфівни (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.) та Гребьонкіної Анни Олександрівни (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

Пресцентр УДПУ