Представники УДПУ імені Павла Тичини взяли участь у ІІІ Міжнародній науковій конференції «Освіта в контексті потреб - можливості - рішення», яка відбулася в місті Слупськ (Республіка Польща). Доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри фахових методик та інноваційних технологій у початковій школі факультету початкової освіти Ольга Комар виступила перед учасниками міжнародного наукового форуму із доповіддю «Організація навчання на основі інтерактивної технології» та викладач цієї ж кафедри Олександра Шкуренко озвучила напрацювання на тему: «Дослідження професійної комунікації в педагогічній освіті».

Програмою конференції передбачалось відвідання двох польських міст — Слупська та Устки. У конференційному залі Поморської академії (м. Слупськ) відбулося урочисте відкриття та пленарне засідання заходу. Після цього учасники працювали згідно тем по секціях, продовжуючи обговорення сучасних проблем педагогіки загальної та вищої школи. Цікавими для учасників стали виступи відомих професорів Марії Ледзинської, Люцини Преус-Кухти та Ірини Суріної. Господарі також влаштували для гостей змістовну виставку наукової літератури власного видавництва, з якою було корисно ознайомитись і почерпнути нову інформацію.

Варто зазначити, що польські науковці зацікавилися темою доповіді професора Ольги Комар, допитувалися про подробиці методології проведення інтерактивної технології навчання. Ольгу Анатоліївну запросили провести тренінги з інтерактивних технологій для викладачів Поморської Академії.

Пресцентр УДПУ