Показ соціального проекту УДПУ імені Павла Тичини танцювальної вистави "Право на життя: хореографія проти наркоманії та алкоголізму" в приміщенні Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка у релігійне свято Благовіщення та Всесвітній день здоров’я можна вважати символічним.

Проект втілено в життя з метою привернути увагу до глобальних проблем людства - наркоманії та алкоголізму й показати можливість повернення до здорового способу життя навіть за найскладніших обставин.







Молодь для молоді мовою танцю показала руйнівну силу наркотиків та алкоголізму в житті людини, силу Віри в перемогу над залежністю, яка стала хворобою. Танцювальний проект «Право на життя» підготували студенти 5 курсу мистецько-педагогічного факультету нашого університету напряму підготовки «Хореографія» за мотивами реальних історій людей, які розпочали життя з нової сторінки: перемогли алкогольну та наркотичну залежність, яка стала хворобою. Керівник та режисер проекту – кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри хореографії та художньої культури, керівник народного аматорського ансамблю сучасного танцю «Візаві» Людмила Андрощук.

Від дня прем’єри (2014 рік) танцювальну виставу переглянули більше 2000 глядачів, а виступ на професійній сцені став яскравою кульмінацією. Дев’ятий показ проекту завершився бурхливими оплесками та вигуками «Браво!»

Колектив проекту отримав незабутні враження від гостинного прийому у Черкаському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка! Це Театр з великої літери не лише на сцені, але й за лаштунками, переконані учасники вистави. Їх розчулили й вразили привітність, культура, толерантність, професіоналізм акторів… Неймовірна атмосфера недосяжного таїнства високого мистецтва…

За теплий прийом, надання можливості виступу на провідній сцені Черкаського регіону наша делегація висловлює щиру подяку директору театру, Заслуженому діячу мистецтв України Володимиру Осипову та всім працівникам за допомогу в організації та проведенні вистави.

Особлива подяка голові профкому УДПУ, доценту Олександру Осадчому за фінансову підтримку в процесі підготовки та показу проекту "Право на життя: хореографія проти наркоманії та алкоголізму".

…Робота над проектом змінила не лише рівень професійної підготовки майбутніх вчителів хореографії, вона змінила світогляд всіх без винятку учасників вистави і довела, що НАША ІСТОРІЯ В ТАНЦІ має «ПРАВО НА ЖИТТЯ».


Проголосуй за соціальний проект «ПРАВО НА ЖИТТЯ: ХОРЕОГРАФІЯ ПРОТИ НАРКОМАНІЇ ТА АЛКОГОЛІЗМУ» як за переможця конкурсу «Найкращий соціальний проект України-2015» за посиланням http://www.forum.o2.ua/ua/projects/70.

Пресцентр УДПУ