Студенти та викладачі факультету фізики, математики, інформатики відзначили День вишиванки. Дружня родина факультету на знак єднання і поваги до своєї Батьківщини продемонструвала красу національного одягу. Адже, дійсно, вишиванка – символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів.

З нагоди свята перед навчальним корпусом студентами факультету проведено драйвовий флеш-моб «Одягни вишиванку». Його учасники закликали всіх громадян країни одягати вишиванки та виходити в них на вулицю, на роботу чи просто у справах.

Вишиванка для українця — не лише одяг, не лише вбрання, яке вдягається у найважливіші дні життя або на свята. Вишиванка — це національна святиня, що символізує собою і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Це символ приналежності до роду та нації, ознака українськості, а у наш час ще й один із символів, за яким вирізняється українець у багатомірному, багато вбраному глобалізованому світі.

Пресцентр УДПУ