З 1 по 8 серпня у м. Ніжині та Києві відбулася ІІІ Міжнародна літня школа «Виклики для сучасної демократії: український та польський досвід децентралізації очима молоді». Серед учасників були представниці УДПУ ім. П. Тичини лаборантки кафедри філософії та суспільних дисциплін Дарія Рябоконь та Ольга Гончарова.

У ІІІ Міжнародній літній школі приймали участь 15 українських студентів, які представлятимуть 8 університетів (Ніжин, Київ (3 університети), Одеса, Чернівці, Умань, Острог) та 15 польських студентів із 3 закладів вищої освіти Республіки Польща (Краків, Варшава, Жешув).

Мета міжнародної літньої школи полягає у поглибленні українськими та польськими студентами знань щодо досвіду адміністративних реформ в Україні та Польщі, а також формування навиків аналізу перспектив та пошуку шляхів розв'язання проблем самоврядних територіальних громад, що виникають у процесі реалізації курсу на децентралізацію влади.

До організації Міжнародної літньої школи було залучено 26 лекторів, фасилітаторів та модераторів занять. Це високопрофесійні науковці та викладачі (доктори та кандидати наук) українських та польських закладів вищої освіти.

Програма роботи Школи була досить насичена і різноманітна. У неї входили і лекції кращих викладачів України і Польщі, екскурсійні програми по місту Ніжину, Чернігову та Києву, круглі столи, практичні заняття з депутатами Верховної Ради України та Ніжинської міської ради, з працівниками органів місцевого самоврядування та лідерами громадських об’єднань.

По завершенню проекту учасникам було вручено сертифікати, що засвідчують їх участь у ньому.

Пресцентр УДПУ