Декан факультету соціальної та психологічної освіти, професор Оксана Олексіївна Кравченко та магістрант факультету соціальної та психологічної освіти Антоніна Кокоша взяли участь у першому Всеукраїнському семінарі «Кращі практики волонтерства UA», що відбувся в м. Черкаси

Однією з головних цілей заходу було обговорення становлення волонтерства на законодавчому рівні. Тому учасники у невеликих групах обговорювали Закон України «Про волонтерську діяльність» та презентувати свої напрацювання.

Про важливість заходу свідчить те, що його спікерами виступили заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, начальник Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Максим Зеленський, а також іноземні волонтери, які охоче поділилися американським та європейським досвідом організації доброчинності. Представники УДПУ із цікавістю слухали виступи волонтера Корпусу Мира США В Україні Катарін Анаду та координатора програми «Волонтери ООН в Україні» Зузанни Заланової, взяли участь у «Ярмарку волонтерства».

Учасники семінару відзначили, що захід був надзвичайно цікавим та пізнавальним: неформальне спілкування із представниками різних організацій дало можливість обмінятися досвідом та напрацювати нові проекти.

Іще однією цікавинкою на заході став воркшоп, на якому учасники створювали «Волонтерський банк ідей» та візуально представляли відповіді на актуальні запитання, з якими вони стикаються під час роботи з волонтерами.

Загалом у семінарі взяли участь більше 50-ти активістів із 19-ти областей України. Захід організовано Черкаським обласним молодіжним центром спільно з Управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту Черкаської ОДА за підтримки Мiнiстерства молоді та спорту України.

Пресцентр УДПУ