З 11 по 18 листопада 2018 року з робочим візитом в Единбурзькому університеті (Школа Освіти Морей) м. Единбург, (Велика Британія) перебували представники УДПУ, які вивчали досвід інтернаціоналізації освіти. Під час візиту вони відвідали практичні заняття та лекції на теми: інтернаціоналізація освіти, навчання та викладання світової політики, філософія освіти.

Окрім того, під час зустрічі з представниками міжнародного офісу та центру післядипломної освіти презентовано стратегічні напрямки діяльності нашого університету у контексті міжнародного співробітництва. Обговорено можливості подальшої співпраці, зокрема: підписання угоди про співробітництво, розробка спільних проектів та дистанційних програм навчання, проходження стажування та участь у літніх школах.

Під час перебування в Школі освіти Морей команда університету взяла участь у конференції «LanguagesinaNutshell», під час якої розглянуто питання державної політики щодо вивчення іноземних мов на всіх рівнях освітньої системи; батьківського супроводу під час навчання та виховання, а також ознайомлення з дієвими методиками викладання різних іноземних мов.

В останній день перебування відбувся семінар з дистанційного навчання, під час якого ознайомилися з онлайн-курсами та магістерськими програмами, сучасними платформами для студентів денної та заочної форм навчання (openEDX, SecondLife, Twitterі т.д.).

Упродовж перебування у партнерському ЗВО команда УДПУ працювала з бібліотечними фондами.

На разі Единбурзький університет розглядає угоду про співробітництво з нашим університетом, а досвід, набутий під час робочого візиту, буде використано для покращення системи навчання іноземних мов, дистанційного навчання та оптимізації інтернаціоналізації УДПУ.

Довідково:

Команда Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини працює над проектом «Інтернаціоналізація університету в умовах автономії вузу та соціально-політичної нестабільності в Україні» в рамках «Програми розвиту лідерського потенціалу університетів України», яка реалізується Британською Радою в Україні в партнерстві з Інститутом вищої освіти НАПН України, Фундацією лідерства у вищій освіті (Велика Британія) та за підтримки МОН України.

Пресцентр УДПУ