Представники студентського самоврядування нашого університету Анна Денисюк, Ірина Большакова (факультет української філології) та Віталій Келебай (економічний факультет) взяли участь у Всеукраїнському студентському форумі «Імплементація нового Закону України «Про вищу освіту»: студентський погляд».

Захід відбувся за сприяння Харківської обласної студентської ради та Української асоціації студентського самоврядування на базі Харківського інституту фінансів Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі.




У форумі взяли участь лідери органів студентського самоврядування та представники студентських організацій із семи регіонів України.

Учасники круглого столу обговорили окремі положення і норми Закону України «Про вищу освіту» та питання стосовно аспектів діяльності студентського самоврядування в умовах дії нового Закону. Зокрема, шляхи ефективного залучення студентів до прийняття рішень у вишах, законодавче забезпечення діяльності органів студентського самоврядування, основні цінності реформи вищої освіти та її інтеграція в Європейський простір вищої освіти.

Задля більшої ефективності круглий стіл проходив у 2 етапи: безпосереднє обговорення Закону України «Про вищу освіту» та виокремлено ст. 40 «Студентське самоврядування».

В рамках неофіційної програми заходу студентська рада Харківського інституту фінансів організувала захоплюючу екскурсію Харковом і похід в боулінг-клуб.




Наші представники повернулися із позитивними емоціями та новим досвідом. Підсумком зустрічі став висновок про те, що новоприйнятий закон "Про вищу освіту" буде сприяти подальшому розвитку вищої освіти в Україні, однак ще чимало проблемних питань впровадження цього закону потребують подальшого обговорення.


Пресцентр УДПУ