11 травня в УДПУ імені Павла Тичини за сприяння Уманської регіональної організації ВГО «Асоціація українських правників» відбувся науково-виховний захід «Право війни і миру».

Предметом обговорення стали питання розвитку концепції війни і процесу її закріплення у міжнародному праві, а також виклики і проблеми, що виникають перед громадянським суспільством у зв’язку із збройними конфліктами.

Для участі у заході були запрошені спікери зі значним досвідом роботи у академічній, воєнній та гуманітарній сферах. Слухачі змогли не лише з перших уст дізнатися маловідомі аспекти волонтерської діяльності, професійної підготовки військових, соціального захисту учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб, а й взяти участь у обговоренні цих проблем із професіоналами.

Із доповідями під час заходу виступили: доцент кафедри філософії та суспільних дисциплін УДПУ імені Павла Тичини, депутат Уманської міської ради, голова Уманської регіональної організації «Асоціації українських правників» Вадим Цимбал; експерт з військової підготовки, політолог Цві Аріелі; підприємець, громадський діяч Хайм Хазін; представник Уманської міськрайонної волонтерської організації «Разом» Інна Тітаренко; представники Управління праці та соціального захисту Уманської міської ради Світлана Мельник і Оксана Гайдай; студенти ІІ курсу історичного факультету, члени Уманської регіональної організацій «Асоціації українських правників» Вікторія Афоніна, Вікторія Гомонюк та Вікторія Юрченко.

Захід відбувся за організаційної підтримки кафедри філософії і суспільних дисциплін УДПУ та Україно-Ізраїльського центру освіти, науки і культури UkrIs.

Пресцентр УДПУ