Науковці з Києва, Харкова, Львова, Могилів-Подільського, Мелітополя, Херсона, а також фахівці закладів та установ соціальної сфери Умані та Уманського району зібралися 19 вересня на факультеті соціальної та психологічної освіти на Всеукраїнську науково-практичну конференцію "Права дитини: від витоків до сьогодення". Про актуальність проблематики конференції свідчить кількість та географія науковців - близько 200 учасників з різних куточків країни.



У своїх доповідях відомі науковці, а також практичні працівники Служби у справах дітей Уманської міської ради; Уманського районного центру для сім'ї, дітей та молоді; спеціалісти з правової освіти населення Уманського міськрайонного управління юстиції, соціальні педагоги та юристи торкнулися питань, що становлять не лише суто науковий інтерес, а й мають яскраво виражену соціальну затребуваність. Зокрема, на конференції предметом зацікавленої дискусії були такі проблеми:

  • Забезпечення прав соціально-незахищених категорій населення як умова розбудови гуманістичного суспільства.
  • Права дитини як соціально-педагогічна проблема.
  • Психологічні основи захисту прав дітей.
  • Соціально-правовий захист особистості: досвід діяльності.
  • Підготовка фахівців до соціально-правового захисту дитини.

За матеріалами конференції видрукуваний збірник, що може стати у нагоді працівникам служб соціально-психологічного захисту дітей та молоді, а також студентам - майбутнім соціальним педагогам та практичним психологам.

Пресцентр УДПУ