На базі нашого університету працівниками УДЦ «Молода Гвардія» організовано і проведено теоретично-практичний семінар для студентів.

У перший день роботи перед студентами виступили заступник генерального директора Василь Бездень та методист Галина Вольчева, які ознайомили студентів з концепцією діяльності УДЦ, особливостями професійної підготовки педагога-організатора і специфіки його діяльності, провели відеоекскурсію «Молодою гвардією». Після чого до роботи долучилися методист центру Ольга Давидова, педагоги-організатори Катерина Хоменко та Вікторія Орленко. Вони ознайомили присутніх із проведенням навчально-практичних майстер-класів зі студентами. Допомагали їм також студенти факультету соціальної і психологічної освіти Аліна Бородайчук, Михайло Хомя, Ілля Бондаренко та факультету фізики, математики та інформатики Анастасія Куріч, які минулого року в літній період працювали в таборі.

Майстер-класи проводилися за наступними напрямками: принципові позиції у проведенні зборів знайомств у загоні. (Колективна творча діяльність, як фундаментальний етап формування тимчасового дитячого колективу); основи формування моделі самоврядування в тимчасовому дитячому колективі; введення в процес моделювання загонового кутка; схема проведення тематичного вечірнього вогнику в загоні.

Другого дня семінар продовжив свою роботу. Студенти опановували правила вибору органів самоврядування та розподілу доручень в тимчасовому дитячому колективі, вивчали особливості моделювання колективно-творчого планування та виборів лідера загону, а також моделювання загонового кутка (педагогічний супровід процесу), організовували ігрову діяльність у тимчасовому дитячому колективі, а насамкінець робили презентацію результатів навчально-практичних майстер-класів (візитки загонів).

По завершенню семінару понад 20 студентів, які брали участь у його роботі, запрошено на навчання до Всеукраїнської школи педагогічного працівника для оздоровлення і відпочинку та подальшого проходження літньої практики в УДЦ «Молода Гвардія».

Пресцентр УДПУ