Про особливості прав і обов'язків замовників (роботодавців) та випускників на зустрічі із випускниками УДПУ розповідала завідувач відділу обліку та працевлаштування студентів Вікторія Полєхіна. Активно обговорювалися питання Порядку працевлаштування випускників вищих навчальних закладів, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням відповідно Постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 1996 р. №992 та зміни до нього.



Провідний фахівець відділу Олександр Груша звернув увагу на юридичні аспекти можливості отримання права самостійного працевлаштування, на необхідні документи для цього та терміни їх подачі. Також обговорено питання, що стосуються особливостей розірвання випускником угоди, котра допускається з ряду поважних причин.



За допомогою мультимедійних засобів на семінарі було продемонстровано зразки документів по працевлаштуванню (відношення, направлення на роботу). Випускників ознайомлено з особливостями заповнення трудових книжок та отримання одноразової адресної грошової допомоги молодим фахівцям. І що найголовніше - ознайомлено з вакантними місцями, які надійшли до університету від обласних департаментів освіти, міських, районних відділів, з яким укладені угоди про співпрацю, стажування та працевлаштування. Присутня на зустрічі представник відділу освіти Уманської районної адміністрації Олена Петрик озвучила список вакансій для випускників. У школах Уманського району чекають на вчителів математики, фізики та хімії. До випускників із запрошенням для проходження служби молодшого інспектора звернулась начальник сектору по роботі з особовим складом Уманської виправної колонії, майор Ольга Коржовська.



Отже, питання працевлаштування випускників університету як завжди знаходиться на першому плані у відділі обліку та працевлаштування студентів, викладачів, керівників кафедр та творчих лабораторій, деканатів, котрі працюють у тісній співдружності із адміністраціями загальноосвітніх закладів та відділів і департаментів освіти.

Пресцентр УДПУ