Богом дана ця наука
Нам як дар безцінний,
Як несхитна запорука,
Що розум нетлінний.

(«Пісня про математику»
сл. Д. Онищука, муз. О. Гавелі)

На фізико-математичному факультеті проведено Тиждень математики. Цей захід був спрямований на популяризацію точних наук серед студентської молоді, адже математика сьогодні, як ніколи раніше, відіграє надзвичайно важливу роль у природничо-наукових, технічних і гуманітарних дослідженнях. Для більшості галузей знань вона стала не лише інструментом кількісних розрахунків, а й методом точних умовиводів, засобом чіткого визначення понять і постановки проблем. Без сучасної математики з її довершеним логічним і обчислювальним апаратом неможливим був би прогрес у найрізноманітніших сферах людської діяльності.

Тиждень математики розпочався конкурсом стіннівок та олімпіадою з математики. Переважна більшість завдань на олімпіаді була зорієнтована не стільки на перевірку набутих знань під час вивчення математичних дисциплін, як на прояв оригінальності та нестандартності мислення конкурсантів.


Вже стало традиційним на фізико-математичному факультеті проведення брейн-рингу. Змагання відбулося між командами І та ІІ і ІІІ та IVкурсів, до фіналу пройшла команда I та IV курсів. За результатами змагань команда IV курсу стала переможцем.

Для вболівальників була запропонована інтелектуальна гра «Ой, не можу», у якій взяли участь 8 учасників. Переможцем стала студентка четвертого курсу Людмила Паламаренко, котра зуміла найкраще справитись із завданням конкурсу, який передбачав швидкість та чіткість мислення.

Далі збірна команда студентів першого та четвертого курсів зіграли з командою викладачів кафедри вищої математики у гру «Що? Де? Коли?». В результаті гри збірна студентів-математиків отримала перемогу з рахунком 6:5.



Апогеєм тижня математики став виховний захід «Життя на фізико-математичному факультеті». Студенти продемонстрували цікаві факти з вивчення математики та зробили спробу представити її в особливому, романтичному піднесеному дусі, розкрити, чи хоча б уявити, своєрідну душу цієї науки, що злилася з образами відомих мудреців та вчених - тих, хто нею жив.





Заключним та найприємнішим етапом проведення тижня математики була святкова лінійка, на якій переможців заходів нагородили почесними грамотами. Вони, а також всі активні учасники, отримали солодкі призи.


Пресцентр УДПУ