На ім’я ректора університету Наталії Побірченко надійшов лист від ректора Державної вищої школи професійної освіти ім. Я. А. Коменського (м. Лєшно, Польща), з яким УДПУ імені Павла Тичини тісно співпрацює. Нижче подаємо переклад тексту листа.


Дорогі Друзі!

У зв’язку з трагічними подіями в Україні, прагнемо Вас запевнити, що думками і серцем ми разом з усією академічною спільнотою Уманського педагогічного університету ім. П. Тичини та українським народом. З великим болем і смутком ми отримали інформацію про численні жертви, про вбитих і поранених на Майдані в Києві.

Важке випробування, яке переживає сьогодні Україна, схиляє нас до висловлення солідарності з усіма, кого спіткала ця трагедія.


Викладачі і студенти Державної вищої школи професійної освіти ім. Я. А. Коменського в Лешні уважно слідкують за подіями в Україні і сподіваються, що влада та опозиція вийдуть на стежку діалогу, що дозволить уникнути подальшого кровопролиття та дасть шанс на суспільний і економічний розвиток України.

Незважаючи на те, що нас розділяють сотні кілометрів, прагнемо, щоб Ви знали – ми співчуваємо і переживаємо разом з Вами.

З повагою
prof. dr hab. Maciej Pietrzak