Першим позитивним досвідом співпраці компанії SAS та Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини стала участь студента 3-го курсу факультету фізики, математики та інформатики Миколи Кравченка у конкурсі наукових робіт SAS Institute Україна, який нинішнього місяця у столиці.

Студент під керівництвом доцента кафедра інформатики та ІКТ Тетяни Просянкової-Жарової написав наукову роботу «Застосування SAS Enterprise Guide 7.1 OnDemand for Academics для візуалізації типології регіонів України». На конкурсі у Києві Микола її успішно захистив і став призером, отримав сертифікат та грошову винагороду.

Вітаємо призера та його наукового керівника і бажаємо подальших успіхів!

На факультеті фізики, математики та інформатики УДПУ сподіваються, що в майбутньому буде продовжено та розширено співпрацю з SAS Institute Україна та з іншими вищими навчальними закладами – учасниками академічної програми.

Довідково.

Академічна програма корпорації SAS® Analytics U є однією з найбільш потужних, включає в себе безкоштовне надання програмного забезпечення для навчальних цілей, здійснює співробітництво з університетами в плані впровадження наукоємних технологій в освітню діяльність, активно сприяє підготовці фахівців в галузі математичного моделювання, прикладної математики, кібернетики, інформаційних технологій. Географія співпраці українських вищих навчальних закладів з корпорацією SAS постійно розширюється. Сьогодні її активними учасниками є Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут «КПІ», Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Державний вищий навчальний заклад «Українська академія банківської справи Національного банку України» та ін.

Пресцентр УДПУ