25 листопада відбулася конференція трудового колективу Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини з виборів претендента на вакантну посаду ректора.

Відповідно до Закону України «Про вищу освіту» Міністерством освіти і науки України був оголошений конкурс, за результатами якого на розгляд колективу університету була представлена кандидатура доктора педагогічних наук, професора, члена-кореспондента Національної академії педагогічних наук України Побірченко Наталії Семенівни, яка з серпня 2010 року виконувала обов’язки ректора УДПУ.

У своєму виступі Н.С. Побірченко представила програму розвитку університету на найближчі роки, стрижнем якої є активне входження університету в європейський освітній і науковий простір та здобуття університетом статусу національного.

Конференція трудового колективу у складі 200 делегатів на підставі підсумків таємного голосування висловила абсолютну підтримку претенденту («за» – 190 голосів, що складає 95 %) і рекомендувала Міністерству освіти і науки України призначити на посаду ректора університету Побірченко Наталію Семенівну.

Професорсько-викладацький склад, студентство Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини щиро вітають професора Наталію Семенівну Побірченко з обранням на посаду ректора університету.