З великим успіхом пройшов VІІ загальноуніверситетський співочий фестиваль-конкурс студентів та викладачів «Пісенний вернісаж – 2016». Засновниками і організаторами фестивалю-конкурсу співочого мистецтва стали студрада університету, профком університету, Центр культури і дозвілля «Гаудеамус» (голова оргкомітету — режисер-постановник народного театру драми і комедії та фундатор фестивалю-конкурсу Наталія Алексеєва).

Згідно положення про фестиваль-конкурс співочого мистецтва, метою його були пропаганда української пісні та привернення суспільної уваги до патріотичної пісні. Й слід наголосити: своє завдання фестиваль-конкурс виконав — розкрив творчі здібності учасників та створив творчу атмосферу для цікавого спілкування між учасниками, керівниками та глядачами!

Учасниками конкурсу стали усі бажаючі: студенти та викладачі з різних факультетів університету. На суд журі представлялись твори різних жанрів і на будь-яку тематику. Єдиною вимогою до конкурсної програми було виконання твору українською мовою.

Журі, куди ввійшли кандидат педагогічних наук, Заслужений працівник культури України Василь Семенчук, кандидат педагогічних наук, викладач кафедри музикознавства та вокально-хорових дисциплін Ольга Козій, старший викладач кафедри музичного мистецтва Світлана Радченко, очолив кандидат сільськогосподарських наук, доцент, голова профкому університету Олександр Осадчий. Незалежним членом журі був володар Гран-прі Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, випускник університету Олександр Біденко.

Бурхливими оплесками зустрічала публіка талановитих учасників концертно-конкурсної програми. Слід наголосити, що заявки на конкурс подала рекордна (за сім років проведення заходу) кількість учасників — 48 вокалістів з 12 факультетів, один вокально-інструментальний ансамбль, один фольклорний ансамбль та чотири дуети.

Тоді як слухачі в актовій залі насолоджувались співом талановитих студентів нашого університету, журі мало оцінити чистоту звучання голосу, музичне оформлення, культуру виконання та артистизм конкурсанта. Хвилювання переповнювало учасників конкурсу, поки журі підраховувало бали, а в цей час публіку розважав цікавою музичною програмою учасник конкурсу — ансамбль «Ідея».

Отже, володарем «Гран-прі» та переможцем у номінації «Краще професійне виконання пісні» стала студентка факультету мистецтв Тетяна Борило.

У номінації «Ансамблевий спів» диплом І ступеню дістався вокально-інструментальному ансамблю «Ідея» факультету мистецтв (керівник - Ярослав Бакал), диплом ІІ ступеню — дуету «Калина» Інституту економіки та бізнес-освіти у складі Анастасії Вишневської та Аліни Бегас, а диплом ІІІ ступеню — сестрам Руслані та Владиславі Китрар (природничо-географічний факультет).

Студентка факультету іноземної філології Світлана Сікорська перемогла у номінації «Сольний спів», а студентка факультету фізичного виховання Євгенія Бородай та студентка-хореограф Анастасія Тритяченко у цій же номінації здобули дипломи ІІ ступеню, диплом ІІІ ступеню дістався Валерії Салій (факультет початкової освіти). Так оцінено аматорський спів, а у професійному співі в номінації «Сольний спів» місця визначились наступним чином: диплом І ступеню виборола студентка факультету мистецтв Аліна Замойська, диплом ІІ ступеню студентка факультету мистецтв Римма Тимошенко, ІІІ ступеню —  студентка факультету мистецтв. Надія Лавриненко.

Журі також визначило переможців у таких номінаціях: «Голос надії»; «Співоча перлина»; «Голос солов’їний»; «Золотий жіночий голос»; «Золотий чоловічий голос».

Переможці отримали грошові винагороди від профкому університету, інші конкурсанти — призи. Всі учасники конкурсу нагороджені дипломами та грамотами.

Голова студентської ради університету Євгенія Бородай від імені активістів студентського самоуправління висловила щиру подяку за фінансову підтримку ректорату університету, особисто ректору, професору Олександру Безлюдному та голові профкому університету доценту Олександру Осадчому.

Ведучі конкурсу студентка факультету початкової освіти Наталія Алексеєва та заступник голови студради університету Євгеній Форос висловили щиру подяку за допомогу у проведенні свята деканам факультетів, заступникам деканів з виховної роботи та головам студентських рад факультетів.

Конкурс, якого так довго чекали, закінчився, залишивши по собі приємні враження і гарний настрій. Але головне — він вкотре довів, що в нашому університеті навчаються талановиті й активні, яскраві й славні студенти.

Пресцентр УДПУ