18 травня відбулося урочисте закриття ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Історія».

Впродовж двох конкурсних днів студенти зі всієї України виконували тестові, творчі та завдання проблемного характеру з історії України (від найдавніших часів до сьогодення) та із всесвітньої історії (політичні та соціально-економічні процеси; міжнародні відносини і європеїстика).

Знання учасників олімпіади оцінювало високоповажне журі, до складу якого ввійшли: професор Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Тетяна Кузнець (голова журі), професор Національного авіаційного університету Сергій Троян, директор наукової установи «Енциклопедичне видавництво», професор Алла Киридон, професор Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Леся Алексієвець, професор Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського Ольга Коляструк, професори УДПУ імені Павла Тичини Зінаїда Священко, Ірина та Ігор Кривошеї.

За результатами олімпіади перемогу (диплом І ступеня) здобув Новак Олександр Сергійович (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна).

Дипломами ІІ ступеня нагороджені:

Авраменко Єгор Сергійович (Харківський національний педагогічний університет імені Г. Сковороди);

Бернацька Ірина Василівна (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка);

Мартинюк Оксана Василівна (Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського).

Дипломи ІІІ ступеня одержали:

Бондарчук Ярослав Вікторович (Черкаський національний університет ім. Богдана Хмельницького);

Дабіжа Альона Сергіївна (Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини);

Шалайкін Анатолій Юрійович (Українська інженерно-педагогічна академія);

Гаврилюк Денис Анатолійович (Національний університет «Острозька академія»).

За оригінальну відповідь і нестандартне вирішення проблем в галузі історії України і всесвітньої історії 23 студенти були нагороджені грамотами. Подяками відзначені й наукові керівники переможців.

В рамках масштабного наукового заходу відбувся Всеукраїнський круглий стіл «Державотворення в Україні та європейський досвід». Науковці-історики із закладів вищої освіти Вінниці, Донецька, Глухова, Острога, Кривого Рогу та інших міст взяли активну участь в обговоренні питань участі української інтелігенції в становленні незалежної України наприкінці 80-х на початку 90-х рр. ХХ ст., актуальності спадщини видатних українських вчених-державників ХХ століття в сучасних умовах, використання досвіду європейських країн у процесі модернізації нашої держави.

Оргкомітет олімпіади підготував для учасників цікаву культурну програму: екскурсії туристичним маршрутом «Таємничими підземеллями Василіанського монастиря» та Національним дендрологічним парком «Софіївка», перегляд нової програми фонтанів «Перлина кохання» та вечірньої театралізації «Живі картинки нічної Умані».

Колектив університету вітає студентів-переможців олімпіади та їхніх наукових керівників і бажає творчого натхнення, подальших успіхів у науковій діяльності.

 

Пресцентр УДПУ