На останньому засіданні вченої ради Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини підведено підсумки вступної кампанії у 2019 році та визначено завдання на наступний рік.

У цьому році університет здійснював прийом вступників на денну і заочну форми навчання на місця державного замовлення та на навчання за контрактом за ступенями «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», в тому числі на основі диплома здобутого за іншою спеціальністю.

У 2019 р. вперше здійснювався набір вступників на основі повної загальної середньої освіти на освітній ступінь «Молодший бакалавр» за кошти фізичних та юридичних осіб.

План набору за усіма освітніми ступенями виконано повністю і до університету було зараховано: на денну форму всього – 2300 осіб (за державним замовленням – 1086 осіб, на контракт – 1214 осіб). На заочну форму: всього – 2319 осіб (за державним замовленням – 403 особи, на контракт – 1916 осіб). Загалом до університету за всіма рівнями вищої освіти зараховано 4619 осіб (у 2018 р. – 4242 особи).

Такі результати набору дали можливість університету вкотре посісти перше місце в Черкаській області і за кількістю поданих заяв і за кількістю зарахованих на навчання.

В 2019 році Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини потрапив в ТОП-5 університетів за приростом держазамовлення за результатами широкого конкурсу. Цей факт свідчить про те, що університет зацікавив студентів сучасними освітніми програмами і кваліфікованою підготовкою.

За всіма цими статистичними цифрами і рейтингами стоїть наполеглива і злагоджена робота усього колективу УДПУ – приймальної комісії, відділу професійно-кар’єрної орієнтації та доуніверситетської підготовки, факультетів, інституту, кафедр, координаторів з профорієнтаційної роботи, всіх тих, хто доклав зусиль до такого результату і забезпечив успішний перебіг вступної кампанії.

Пресцентр УДПУ