Регіональний центр МАН Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини у жовтні 2022 року на запит школярів м. Умані та прилеглих районів організував роботу 9 секцій у 7 відділеннях. За участі викладачів-консультантів підготовлено до захисту близько 20 робіт. Воєнний стан та складна ситуація в енергомережі країни, дистанційне навчання внесли корективи і в роботу наукових центрів, тому майже всі заходи в І семестрі навчального року були проведені в онлайн-режимі.

17 січня 2023 року на базі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини в рамках співпраці університету та Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради відбувся І (міський) етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН у 2022/2023 навчальному році в місті Умані. Майже усі секції працювали дистанційно, окремі, з урахуванням усіх безпекових та протиепідемічних заходів – в аудиторіях – для презентації науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук.

За результатами заочного оцінювання, захисту постерів та виступу на конференції, враховуючи глибину та наукову новизну досліджень, уміння вести наукову дискусію й аргументовано відстоювати свої здобутки, культуру усного і писемного мовлення, логіку викладу основних результатів, журі визначило учасників, які презентуватимуть Уманське територіальне відділення МАН у наступному етапі Конкурсу.

Щира вдячність учням, їхнім науковим керівникам, вчителям гімназій та ліцеїв міста, науковим консультантам та рецензентам Регіонального центру МАН Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини за презентацію їх робіт з ґрунтовними, цікавими та потужними науковими проектами-дослідженнями, неймовірними квестами та опитуваннями.

Члени журі гідно оцінили роботи, визначили переможців та рекомендували їх до ІІ туру (обласного) Всеукраїнського Конкурсу МАН, бажаючи удачі і подальшої перемоги у Конкурсі.

Детальніше ознайомитися про проведення І етапу Конкурсу, склад журі та переможців можна ознайомитися на сторінці Регіонального центру МАН Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини за посиланням: https://man.udpu.edu.ua/.

Пресцентр УДПУ