Центр культури та дозвілля Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини (начальник Наталія Алексеєва) за сприяння Уманської громадської волонтерської організації «Разом» провели зустріч з письменником, учасником антитерористичної операції на сході України в 2014-2015 роках, артилеристом 44 бригади Петром Солтисом.

Петро Олегович презентував студентській молоді свою книгу «370 днів у камуфляжі (бойовий щоденник, записки артилериста).

Пан Солтис брав участь в обох Майданах. Тому, коли розпочались запеклі бої на Сході України, не вагаючись пішов захищати Батьківщину. Пішов добровольцем, із першого дня почав вести військовий щоденник, де описував події, які відбувалися.

Книга у шести розділах розповідає про військову підготовку дивізіону, військові дії на Сході України, моральний та фізичний стан бійців, які повертаються додому з війни. А ще – прагнення показати воєнні реалії без прикрас та вигадок.

Перегляд документального фільму про військові будні Окремої Артилерійської 44 бригади не залишив нікого байдужим.

Волонтер громадської організації «Разом» Лариса Фицик подякувала університету за активну підтримку воїнів, сприяння у проведенні заходу, запросила і надалі підтримувати ініціативи штабу.

Героїв, які загинули, вшанували хвилиною мовчання.

Пресцентр УДПУ