Перший Всеукраїнський турнір з вільної боротьби «Софіївські зорі» серед юнаків та дівчат 2002-2008 років народження відбувся минулих вихідних у спортивній залі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. У змаганнях взяли участь 110 юних борців з таких міст як Миколаїв, Київ, Трипілля, Сміла та чотири команди з Одеської області. Цей турнір пройшов вперше і маємо надію, що від стане традиційним для навчального закладу, адже у нас створені сприятливі й комфортні умови для спортсменів.

Почесним гостем та суддею турніру був знаменитий випускник, один з найкращих студентів університету, багатократний призер чемпіонатів, кубків та різноманітних турнірів України, Європи та Світу з вільної боротьби, Майстер спорту України міжнародного класу Василь Шуптар.

Василь був радий завітати до навчального закладу вже як гість, один зі спонсорів та суддя Всеукраїнського турніру. Він розповів про свої останні спортивні досягнення та майбутні плани. Зараз Василь Шуптар виступає в одному з німецьких професійних клубів - «SV Germania Weingarten». Несподіваною новиною стало те, що він проходить службу в Збройних Силах України на контрактній основі, і вже 18 вересня вирушає до Македоії на чемпіонат Світу з вільної боротьби серед військовослужбовців за збірну команду України.

Університет пишається такими випускниками як прославлений спортсмен Василь Шуптар!

Пресцентр УДПУ