У нашому університеті та у місті Умань є чимало привабливих екскурсійних об’єктів. Екскурсію як цікавий і необхідний процес їх пізнання традиційно обирають куратори першокурсників. Пізнавальну цінність об'єктів визначають за історичними та методичними особливостями.

Так, першокурсники історичного факультету з метою ознайомлення з основними віхами історії міста Умань та матеріальними пам’ятками минулого, знайденими на території нашого краю, відвідали Уманський краєзнавчий музей. Студенти у супроводі своїх кураторів та членів студентської ради факультету ознайомилися з експозиціями усіх оглядових залів музею. А екскурс в минуле краю зробили науковий співробітник Уманського краєзнавчого музею, член науково-дослідної лабораторії «Історичне краєзнавство Уманщини» Владислав Давидюк та наукові співробітники музею.













Студенти 13, 15 груп факультету мистецтв напряму підготовки «Образотворче мистецтво» відвідали Уманську картинну галерею, яка міститься в історичній будівлі нашого міста - приміщенні костелу, що є пам’яткою архітектури першої половини XIX століття державного значення. Першокурсники долучилися до перегляду цінного зібрання творів образотворчого і пластичного мистецтва. Вони ознайомилися з живописними творами музейної збірки західноєвропейських художників XIX початку XX століть Д. Беццуолі, Й. Грьоза, Я. Сімона, Р. Крижанівського, А. Буша. К. Мардзевича, І. Соколова, С. Рейхана; унікальними роботами італійського та польського скульпторів А. Канови і К. Годебського, а також з національним образотворчим мистецтвом - роботами українських художників XX століття І. Їжакевича, М. Глущенка, В. Литвиненка, К. Трохименка, Г. Чернявського, В. Балановського, Г. Задорожнього, В. Лопухова, Ф. Шишка, Ф. Захарова, І. Григорьєва. Екскурсію до картинної галереї провів куратор академічних груп, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри образотворчого мистецтва Анатолій Король.

Куратори академічних груп першого курсу факультету початкової освіти Н.Коломієць та О.Щербак продовжили знайомити своїх підопічних студентів з університетом. Одним з пунктів екскурсії було знайомство з бібліотекою. Куратори ознайомили юнаків та дівчат з правилами користування бібліотекою університету.

Студенти-першокурсники, які проживають у студентському містечку на чолі з фахівцем Центру культури и дозвілля «Гаудеамус» першими здійснили екскурсії в планетарій та музей УДПУ. Це були дуже цікаві й корисні екскурсії, адже молодь дізнались багато чого нового. Наприклад, щоб побачити зірки в ясний сонячний день, потрібно опуститися на дно колодязя. А помилуватися картиною зоряного неба в похмурий день можна, піднявшись на літаку вище верхнього краю хмар. Щоб побачити одне з найкрасивіших сузір'їв – знаменитий Південний Хрест, нам, жителям північної півкулі, необхідно здійснити подорож до екватора. Сонце і зірки одночасно можна спостерігати лише з борту космічного корабля... У планетарії завжди видно зоряне небо у всій його величній красі. Реалістичну ілюзію створює оптико-механічний проектор. Екскурсанти провели вільний час з користю і вдячні за це старості гуртожитку №2, студентці факультету іноземної філології Вікторії Мальованої, а також старостам гуртожитку.

Цими екскурсіями почалося знайомство першокурсників з Уманню та рідною альма-матер, а попереду ще багато цікавих і пізнавальних заходів!

Пресцентр УДПУ