Студенти-першокурсники факультету фізики, математики та інформатики з перших днів навчання переконалися, що Умань надзвичайно красиве, цікаве та багатогранне у різних сферах місто з багатою історичною спадщиною. У рамках програми адаптації першокурсників заступник декана з виховної роботи Яна Кісіль та куратори груп Тетяна Годованюк, Марина Декарчук організували туристичний похід по історичних місцях Умані.

Студенти із захватом слухали розповіді про козацьку славу, гайдамаччину на Уманщині. Дізнались історію Свято-Михайлівського Собору та багатьох інших архітектурних пам’яток.

Розповіді про уманські підземні ходи привідкрили таємниці з незнаної історії багатовікової давнини Уманщини, показали багатий підземний архітектурний світ.

Студенти висловлюють подяку співробітникам Державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань», директору Олександру Мельничуку, який провів пізнавальну та дуже захоплюючу екскурсію містом. Отже, студенти-математики поповнили свої знання цікавими фактами, вивчаючи багату історію Уманського краю під час першої колективної екскурсії містом.

Пресцентр УДПУ