Кожен студент Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини має унікальну можливість зазирнути у далеке минуле своєї альма-матер, відвідавши музей історії університету, який веде свою історію ще з 1979 року. Його відкриття було частиною урочистостей з нагоди 50-річчя УДПУ. Потім музей не раз реорганізовувався і змінював місце розташування та експозиції. У 2016 році відповідно до «Концепції розвитку Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини на 2015-2020 рр.» та розпорядження ректора проведено ремонт приміщення, змінено дизайн та оновлено інформацію.

Музей історії університету обладнаний сучасними виставковими конструкціями й технічними засобами, речовими пам’ятками та документами (фотоілюстрації будинків-корпусів інституту/університету, фотографії очільників ЗВО, студентські квитки та дипломи від 1932 р. до 1990-х років, нагороди), які допомагають охарактеризувати ключові етапи становлення університету: від Гуманського Інституту Соціяльного Виховання до Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Окрему сторінку експозиції присвячено особистостям, які в різний час творили історію вузу ‒ адміністрація, професорсько-викладацький колектив та студенти.

Одна з експозицій присвячена Павлу Тичині, чиє ім’я з 1967 року носить Університет. Зокрема, в Музеї представлені і його особисті речі.

У 2018 р. в Музеї історії університету розгорнуто нову експозицію, присвячену студентам, які були учасниками бойових дій на Сході України. Метою створення експозиції стало збереження пам’яті про колишніх і сьогоднішніх студентів нашого навчального закладу, які захищали цілісність нашої держави.

Музей історії університету проводить просвітницьку та організаційно-виховну роботу – заходи, спрямовані на формування національної свідомості та громадсько-політичної активності молоді.

Запрошуємо Вас на екскурс у минуле нашої Alma mater.

Для замовлення екскурсії звертатися за телефоном 096-918-23-68 (завідувач Музею історії університету – Джагунова Олена Ігорівна).

Пресцентр УДПУ