17 жовтня у спортивному залі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини за участю 11 команд факультетів відбулася першість університету з настільного тенісу.

Головна мета цих змагань — популяризація настільного тенісу серед студентської молоді та відбір кращих спортсменів до збірної команди університету.

У результаті напружених поєдинків призові місця серед дівчат посіли: I місце – Анастасія Бадяка (факультет фізичного виховання); II місце - Вікторія Члек (НН інститут економіки та бізнес-освіти); III місце – Анастасія Неголюк (історичний факультет).

В особистому заліку серед чоловіків місця розподілилися наступним чином: I місце – Віктор Бобриньов (факультет соціальної та психологічної освіти); II місце - Олександр Кулик (факультет фізики математики та інформатики); III місце - Дмитро Лабай (факультет фізичного виховання).

Підсумкові результати командного заліку мають такий вигляд: I місце – факультет фізичного виховання; II місце – факультет соціальної та психологічної освіти; III місце –НН інститут економіки та бізнес-освіти.

Університетські змагання з настільного тенісу у нинішньому році  відбулися вперше. Побажаймо ж розвитку в УДПУ цього цікавого виду спорту, який є другим за популярністю масовим спортом і, одночасно, наймолодшим з основних видів спорту в світі. Він не є травматичним. Настільний теніс – гра, яка тренує на лише тіло, але й мозок, адже спортсмен планує стратегію гри, тактику та відстежує м’ячі і удари. Під час гри тенісист багато рухається, використовуючи все тіло, тренує очі, в результаті чого покращується його координація рук та ніг. Отримання задоволення та поліпшення самопочуття стануть нагородою за всі зусилля. Отож, шановні студенти, грайте в настільний теніс та будьте здорові!

 

Пресцентр УДПУ