Науковці кафедри педагогіки та освітнього менеджменту д.пед.н., професор Інна Осадченко та д.пед.н., доцент Олена Кірдан взяли участь у міських Педагогічних читаннях «Нові стратегії розвитку освіти», які відбулися нещодавно в Уманській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №4. Наші викладачі виступили перед педагогами з доповідями про впровадження сучасних технологій навчання, що сприяють реалізації компетентнісного підходу у закладах загальної середньої освіти. Вони акцентували увагу на реалізації компетентнісного підходу, формуванні компетентностей учнів в освітньому процесі сучасної школи.

Важливим аспектом Педагогічних читань був вихід за межі теоретичного обговорення проблем у площину прикладного застосування, підвищення фахової кваліфікації вчителів з упровадження сучасних технологій навчання у діяльність закладу загальної середньої освіти.

Таким чином, включившись у реалізацію програми міських Педагогічних читань, наші науковці долучились до динамічних процесів, що відбуваються в освіті, до виконання соціального завдання сучасного вищого педагогічного навчального закладу, що заключається в активізації дієвого співробітництва із закладами загальної середньої освіти та упровадження результатів наукової діяльності у практичну діяльність шкіл.

Пресцентр УДПУ