З нагоди Всеукраїнської акції «16 днів проти насилля» у межах діяльності Гендерного центру факультету соціальної та психологічної освіти УДПУ імені Павла Тичини відбулося онлайн засідання з майбутніми соціальними працівниками, соціальними педагогами і психологами на тему «Пандемія COVID-19 та домашнє і ґендерно зумовлене насильство».

Зустріч проводила Голова Національної Ради жінок України, українська громадська діячка, доктор медичних наук, професор Людмила Андріївна Порохняк-Гановська – доктор медичних наук (1989).

Національна Рада Жінок України за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні виконує проєкт «Доступ до верховенства права жінок, які постраждали від насильства» в Рівненській, Черкаській та Чернігівській областях. Під час пандемії коронавірусу учасники проєкту провели соціологічне дослідження в великих, малих містах та селах вказаних областей з виявлення характеру домашнього насильства, причин його збільшення за умов карантину для більш ефективної протидії цьому явищу. Отримані дані будуть використані для розробки заходів щодо протидії та попередження насильства над жінками.

25 листопада – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства по відношенню до жінок.

В рамках проведення в місті Умань Акції «16 днів проти насильства» відбулось онлайн- засідання на тему «Пандемія COVID-19 та домашнє і ґендерно зумовлене насильство», організоване Гендерним центром факультету соціальної та психологічної освіти УДПУ імені Павла Тичини.

Захід проводила Голова Національної Ради жінок України, українська громадська діячка, доктор медичних наук, професор Людмила Порохняк-Гановська.

Пресцентр УДПУ